08 de juliol 2018

ANTONI BERNAD, AL PALAU ROBERT

Dalí amb el model Oriol Llopis Foto: © Antoni Bernad

Antoni Bernad: Un artesà a  la
recerca de l'excel·lència.
El fotògraf Antoni Bernad (Barcelona, 1944) celebra els 50 anys de professió amb una retrospectiva al Palau Robert. L'exposició Nord/Sud/Est/Oest fa referència a la interrelació de les cultures i l'autor hi reivindica la feina d'artesà de la llum i la composició, enfront dels retocs que la tècnica permet fer sobre una fotografia original.
Aquest autodidacta d'esperit perfeccionista i observador penetrant, diu que va arribar a la fotografia per casualitat i ha estat no sols la seva passió sinó una forma de vida fascinant.  Fotògraf de revistes de moda internacional i de personatges de totes les manifestacions artístiques que ha immortalitzat amb 'sofisticada naturalitat', com diu Antoni Llena, comissari de la mostra.

Anna Murià i Agustí Bartra, escriptors. © Antoni Bernad
En les seves fotografies —preferentment en blanc i negre— fusiona la figura humana i l'atmosfera que l'envolta, en una rara combinació d'elegància i accessibilitat.

Bernad té obra al Museu Nacional d’Art de Catalunya, al Museu d’Art Contemporani de Barcelona, al Reina Sofia de Madrid, al Museu del Disseny de Barcelona, a la Col·lecció Vila-Casas, a l'Ateneu de Barcelona, a part de col·leccions particulars.

Ha treballat per a ELLE,  EL MUNDO, LA VANGUARDIA, MARIE-CLAIRE, VOGUE, TELVA, VANITY, VOGUE...  i també per als catàlegs de les firmes Cartier, Emporio Armani, Zara i SMODA.

«La fotografia és un art sintètic: 
no hi ha moviment, ni música, 
ni diàleg com en el cinema. 
No té el volum escenogràfic
de l'escultura. En una imatge,
s'hi ha de congelar l'emoció.»
ANTONI BERNAD

Exposició oberta fins al 26 d'agost