17 de març 2018

YES FUTURE, SUPERMERCAT SENSE PLÀSTICS

Yes Future, Barcelona

—Bossa?
Ja ens hem acostumat a aquesta pregunta així que arribem a la caixa dels supermercats. Ara, al supermercat Yes Future (C/ Viladomat, 66, Barcelona) la pregunta és:
—Porta bossa?
Hi venen a granel més de tres-cents productes d'alimentació i neteja per a la llar i ens els emportem amb els pots, ampolles, cistelles de vímet, paperines o bosses que portem de casa. O, si no, la tenda disposa de bosses de paper i capses de cartró per al transport.
Segurament que el futur ecològic és aquest tipus de venda a dojo, però més aviat és tornar a l'origen del qual ens hem separat massa. Així que entrem a Yes Future assumim una manera de fer antiga, sobretot pel fet que en comprar a la menuda, només comprem la quantitat de producte que necessitem i ens estalviem les sobralles.  Sembla que més endavant s'hi trobaran també verdures ecològiques, cosmètica natural i higiene personal.

Una cosa és evident en aquest supermercat: el futur es publicitarà i s'explicarà en anglès. Per ecologia del llenguatge, els consumidors catalans que hi vulguem comprar hi tenim alguna cosa a dir.