25 de març 2018

'TOTEM', DEL CIRQUE DU SOLEIL

El Grand Chapiteau és en un descampat al Districte Cultural de l'Hospitalet de Llobregat. Molt més complicat d'arribar-hi que no pas a la Mar Bella, el Fòrum o el Port Vell on vam veure els altres espectacles de la companyia quebequesa.

Totem és el novè espectacle del Cirque du Soleil, aquest cop amb dramatúrgia de Robert Lepage, que uneix els diferents números, basada en l'origen de les espècies. Un esplèndid vídeomaping situa els personatges en diferents indrets naturals.
Ens ofereixen un espectacle essencialment acrobàtic. Números amb cèrcols, anelles, contorsionistes, diàbolo, trapezi, malabarismes des de monocicles..., regits tots per l'espectacularitat i l'execució que ratlla la perfecció. He de dir, no obstant, que pocs m'han sorprès.
    
La nit de l'estrena (divendres, 6 d'abril) es va veure marcada pels empresonaments de 5 polítics catalans més.  Els grans teatres de Barcelona van anul·lar les funcions. Els espectadors de la carpa del Cirque du Soleil, espontàniament, vam picar de mans i cridar 'llibertat presos polítics'. El clowns italians que entretenien el públic no entenien què passava. Com a intersecció d'aquest fet amb els números, la direcció va anunciar que la sessió es dedicava a Yam Arnaud, acròbata que va morir d'accident a la pista en l'estrena a Florida. 8/10