26 de març 2018

LLIBRES PER A INFANTS: FIRES, FESTIVALS, JORNADES, MERCATS...


Avui obre la  Bologna Children's Book Fair que se celebra fins al 29 de març, cita de referència mundial per a la literatura infantil i juvenil (LIJ), un any després de l’èxit de Catalunya i les Illes Balears com a convidats d’honor. 
Hi ha en perspectiva altres cites:

Del 6 al 14 d'abril tindrà lloc la tercera edició del festival de contes «Vet aquí Sabadell», amb la implicació d'escriptors, il·lustradors, llibreters, narradors sabadellencs i diverses entitats i associacions locals, per celebrar el Dia del Llibre Infantil i Juvenil. Dins del festival fan una campanya de recollida de llibres de contes en bon estat que s'afegiran, al voltant de Sant Jordi, a les més de dues mil cistelles d'aliments que cada quinze dies reparteix el Rebost Solidari de Sabadell.

Cartell: © Mercè Galí
Móra la Nova, 7 d'abril. Jornada de literatura infantil organitzada per l'Institut de la Infància i l'Ajuntament de Móra la Nova. S'hi parlarà d'espais físics i emocionals, de materials i recursos per apropar la lectura des dels nadons fins als adolescents. Amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Biblioteca de les Cases d'Alcanar, Biblioteca Pobla del Duc i la de Móra la Nova.

Cartell: © Mercè Canals




A Barcelona, al CCCB i al MACBA. El 14 i 15 d’abril torna «Món Llibre. Festival literari per a nenes i nens» És la fira que agrupa més volum d'activitats de totes les del sector que es fan a Catalunya. És un avançament de Sant Jordi dedicat als lectors infantils. S'anomena popularment el Sant Jordi Petit.
Encara no s'ha fet públic el programa.


Cartell: © Francesc Infante

 
A Balaguer, el 15 d'abril, al Centre Històric, tercera edició de l’«Encontrats. Mercat del Conte Infantil». S'amplia al dia 11, dedicat al col·lectiu de bibliotecaris de la demarcació de Lleida i el dissabte dia 14,  als il·lustradors. Es convoquen tres concursos:  III Certamen de narrativa breu adreçat a joves, el II Concurs de Fotoreclams de contes per a les escoles del municipi i el III Concurs d’Instagram.