16 de març 2018

BIBLIO(R)EVOLUCIÓ, REPENSAR USOS PER A LA BIBLIOTECA ESCOLAR


L'Institut Escola Pi del Burgar de Reus ha estat un dels trenta centres escollits per formar part del projecte de dinamització de les biblioteques escolars que impulsa la Fundació Jaume Bofill. Aquesta fundació cultural privada va  fer una crida el mes d'octubre passat a escolars que volguessin repensar usos innovadors per integrar la biblioteca escolar com un agent actiu en el procés d'aprenentatge i que respongui als reptes actuals de l’educació. 
S'han presentat a la convocatòria 145 projectes de centres dels quals el jurat n'ha seleccionat trenta (vegeu-ne la llista). Ben aviat començarà l'etapa formació del professorat i d'elaboració del projecte de biblioteca que podrà optar a un dels tres premis que ofereix la Fundació.
En els darrers vint anys he estat en escoles públiques i privades d'un cap a l'altre del país. No totes tenen biblioteca, més ben dit, la majoria tenen una prestatgeria amb llibres a cada classe. Més val això que res, però cal que l'administració doti de recursos les biblioteques escolars amb espais, lectures i   material renovats i, sobretot, amb una persona que hi pugui dedicar el temps suficient per liderar propostes de dinamització lectora atenent les necessitats del centre educatiu.

Podeu descarregar la