14 de febrer 2015

EL MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA

Museu del Disseny, de Barcelona. Foto: Paüls
Inaugurat un nou espai cultural a Barcelona: el Museu del Disseny a la renovada plaça de les Glòries. La veu popular ja ha rebatejat l'edifici: la grapadora. Ha projectat l'edifici l'estudi d'arquitectura MBM. Un cop dins, l'arquitectura no es fa present, és neutra a més no poder. De la mateixa manera que el visitant no gaudeix de l'edifici (cosa que no passa al Museu d'Art Contemporani de Barcelona o al Museu de la Fundació Joan Miró, per exemple) tampoc juga a favor de les peces, que podrien estar perfectament en qualsevol altre espai nou i net.
S'hi ha instal·lat una selecció de peces provinents del Museu de la Indumentària, del Museu de la Ceràmica, del Disseny Industrial i del de les Arts Gràfiques. Poques peces, desempolsades, ben exposades, esplèndidament il·luminades. Un discurs presentat cronològiament en un recorregut que crea diàlegs entre les peces exposades. Els retolets informatius continuen impresos amb lletra massa petita. Recomanable, sobretot, per l'aire d'estrena que s'hi respira.
El Museu del Disseny oferirà un programa d'exposicions temporals, conferències, tallers, serveis educatius i cursos. L'anirem seguint de prop.

Per saber-ne més: