20 de novembre 2014

WHY? PER QUÈ?

Carme Solé Vendrell amb la pintura WHY? PER QUÈ?
destinada al balcó de l'Ajuntament de Barcelona
20 novembre de 2014. Es compleixen 55 anys de la proclamació de la Declaració Universal dels Drets dels Infants (1959) i 25 anys de la ratificació per l'Assemblea General de les Nacions Unides (1989). La convenció dels Drets de l'Infant va ser signada per 192 països i és el tractat que ha rebut més adhesions en tota la Història de la Humanitat. L'infant passava de ser considerat objecte de protecció per passar a ser subjecte de dret. Un recull de bones intencions, no acomplertes. Why? Per què?, pregunten els infants tristos que pinta Carme Solé Vendrell.

Pintura d'infant trist al carrer
Al balcó de l'Ajuntament de Barcelona (a les 9:30), al de Cornellà i al de Ripoll es penjaran pintures de rostres d'infants que expressen l'horror, la por, el patiment, pintats per Solé Vendrell. La pintora fa una crida a tothom qui vulgui penjar els seus llenços als balcons per denunciar la situació dels infants víctimes de maltractament i de les guerres.

Al Museu de la vida rural, a l'Espluga de Francolí es pot veure l'exposició itinerant La croada dels nens, on Solé Vendrell aprofundeix en el mateix tema dels infants tristos que sortiran als balcons de Catalunya.