01 de novembre 2014

DIA DE MALALA


"Pareu de fotografiar-me. Prou de parlar-ne. Feu coses, actueu!" Són paraules de Malala Yousafzai, (Swat, Jaiber Pastunjuá, 1997), premi Nobel de la Pau 2014. Aquesta jove activista pakistanesa va ser tirotejada el 2012 dins un transport escolar ¿Per què la volien eliminar? Perquè volia continuar anant a l'escola tot i la prohibició dels talibans. Aquest atemptat crida l'atenció mundial i Malala, en treu la força i la determinació de reclamar per a ella i per a les noies de tot el món el dret a ser tractades amb dignitat, el dret a la igualtat d'oportunitats, el dret a rebre educació.

Editorial Joventut ha publicat l'àlbum il·lustrat Benvolguda Malala, un text en forma de carta amb fotografies de nenes d'arreu, recollides per l'equip de Plan International Commnications, que expressen la solidaritat i l'admiració per ella. Són les representants de seixanta-cinc milions de nenes víctimes de la pobresa extrema, la discriminació, la violència de gènere...

Rosemary McCarney, l'autora d'aquest àlbum, dirigeix l'equip canadenc de Plan International, que va dur la iniciativa d'aconseguir que les Nacions Unides declaressin un Dia Internacional de la Nena. Arreu del món se celebren «Dies de Malala»

Un nen, un mestre, un llapis i una llibreta
poden fer canviar el món.

MALALA YOUSAFZAI.
Discurs davant l'Assemblea Juvenil de les Nacions Unides