25 de juliol 2020

'DE LA POMA A LA PANTALLA. AMOR, SEXE I DESIG A L'ÈPOCA DIGITAL'

De la poma a la pantalla.
Amor, sexe i desig a l'època digital,
de Marta Roqueta-Fernàndez
Edició digital: Pagès Editors, 2019



Marta Roqueta-Fernández (Barcelona, 1988), periodista i investigadora especialitzada en feminismes, desgrana  d'una forma amena i ben documentada, com l'espai digital fomenta l'exhibició de la intimitat, en una representació falsa de la realitat, amb quins mecanismes construeix una idea de l'amor romàntic i com es perpetuen els estereotips estètics, entre d'altres.  Referències culturals, cinematogràfiques, de sèries TV i de cançons ben integrades en el relat i que inviten a la reflexió i a continuar la recerca.
El llibre s'ha publicat en suport digital i m'hauria agradat accedir als enllaços a mesura que avançava en la lectura [vegeu dues il·lustracions que el llibre referencia]. En aquest cas, l'ampliació d'informació dels enllaços no m'hauria distret i hauria tornat al llibre, un cop i un altre, perquè la visió contemporània de l'autora i la forma d'explicar-la creix en interès a cada pàgina.


«...per entendre el consentiment és el vídeo de YouTube Tea consent. L’animació compara el consentiment sexual amb diversos casos en què s'ofereix una tassa de te.»

 
«La il·lustradora Alaa Satir, musulmana, dona suport a la revolta popular sudanesa. Vol que al país la religió i el govern estiguin separats i es deixin de seguir les lleis islamistes que discriminen les dones i les persones musulmanes.»

Marta Roqueta-Fernàndez