29 de febrer 2020

PÉREZ SIQUIER, A LA FUNDACIÓ MAPFRE

'La Chanca' © Pérez Siquier
La mostra de fotografia Pérez Siquier que hem vist a la Fundació MAPFRE (la darrera que s'exposarà a la Casa Garriga Nogués, de Barcelona) representa sis dècades de copsar instants de la quotidianitat. Carlos Pérez Siquier (Almeria 1930) commou per la proximitat tranquil·la del reportatge en blanc i negre del barri de «La Chanca», a la dècada dels cinquanta del segle passat i, posteriorment, pel que va fer en color al mateix barri, centrant-se en les capes de pintura —moltes de les quals gratades pel mateix autor— que diverses generacions havien aplicat a les parets de les cases. Vistes sense context semblen talment quadres abstractes. 
'La platja' © Pérez Siquier
Amb el reportatge «La platja» va elevar a obra d'art la fotografia en color, aleshores menystinguda per a la investigació artística. Enfoca primers plans de turistes on remarca objectes vulgars que expliquen relats del consumisme incipient. 
«Briseña», una de les seves darreres sèries, és un treball intimista sobre el seu entorn domèstic. 
Pérez Siquier és un fotògraf compromès que fa adeptes perquè interpreta sense prejudicis el seu temps amb una senzillesa tal que fa pensar a qui la mira que només cal mirar, sentir la veritat i clec!

Exposició oberta fins al 17 de maig.