21 de febrer 2020

LA VIRREINA, 40 ANYS D'EXPOSICIONS

 'Gabinet Voula Papaioannou'.
La Virreina. Centre de la Imatge
A les sales d'exposicions de La Virreina. Centre de la Imatge han passat obres de Yoko Ono, instal·lacions de Miralda i múltiples antologies de treballs de reconeguts fotògrafs. Enguany compleix 40 anys d'exposicions i per coincidint amb l'efemèride, es recuperarà una sala que es veurà des de la Rambla. 

S'hi poden veure tres exposicions (prorrogades fins al dia 23):

—Sala Aixelá (1952-1975). Espai pioner en la reconstrucció d'una modernitat estroncada pel franquisme.  A la sala Aixelá hi convivia l'experimentació cultural amb l'oferta comercial. Sota la direcció de Josep M. Casademont, va ser un punt de trobada i una plataforma de difusió per a la fotografia, el còmic, el cinema clàssic i independent i els corrents musicals d'avantguarda.

—Gabinet Voula Papaioannou. La mostra fa visibles els criteris de treball de la fotògrafa, les seves línies iconogràfiques i argumentals. La seva obra s'incriu dins l'anomenada «fotografia humanitària» a l'entorn de la Segona Guerra Mundial. 

—Esta tierra jamás será fértil por haber parido colonos, de Daniela Ortiz (Cusco, 1985). Mostra antològica que aplega trenta-un projectes realitzats els darrers deu anys. L'artista explora la institucionalització de la violència contra les persones migrants, així com els processos de retirades de custòdia de menors per motius classistes, patriarcals i racistes. 


En preparació:
El bar de la senyora Olvido, de Rafel Bernis
—Sobre la fotografia, de Susan Sontag
Sisers, de Barbara Hammer
—El tercer estat, de Daniel G. Andújar