20 de febrer 2020

'JUSTÍCIA' AL TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA

Justícia. Autor: Guillem Clua. Direcció Josep M. Mestres
Sala Gran, Teatre Nacional de Catalunya

Intèrprets: Manel Barceló, Alejandro Bordanove, Marc Bosch, Roger Coma, Vicky Peña, Pere Ponce, Josep Maria Pou, Anna Sahun, Katrin Vankova i Anna Ycobalzeta. Manel Barceló, Alejandro Bordanove, Marc Bosch, Roger Coma, Vicky Peña, Pere Ponce, Josep Maria Pou, Anna Sahun, Katrin Vankova i Anna Ycobalzeta. 

Un text esplèndid i complex de dir per la simultaneïtat de diàlegs conforma un fris de gran format que gira al voltant d'un jutge d'aquí que passa per just, però té un preu, com tothom. El preu l'ha pagat durant tota la seva vida per no admetre davant dels ulls del món que estimava un altre home. A escena, 'el moment precís' que va condicionar per sempre la seva vida i el recorregut per altres moments decisius que condicionarien la vida d'ell i d'altres persones de l'entorn. A la Sala Gran del Teatre Nacional, com sempre, una escenografia grandiloqüent que, en aquest cas, fa patir per la inclinació. El text, no obstant, és tan potent i universal que es defensa sol, sense cap altre lluïment. 9/10



Tant de bo Justícia faci esclatar armaris i airegi catifes de tribunals, de parlaments i de palaus, amb aquesta bafarada d'aire fresc, tòrrid també, guerrer i rabiüt, que de vegades emergeix dels teatres.
Sebastià Portell. "L'art queer de la justícia",
epíleg a l'edició Justícia (Arola Editors/TNC 2019)