06 de febrer 2020

'MAESTRO FELLINI', A L'AKADÈMIA

Maestro Fellini. Ludovica Damiani, Guido Torlonia. Trad: E. Ianniello
i Albert Tola.  Direcció: G.Torlonia. Teatre Akadèmia, Barcelona
Guido Torlonia és l'autor d'un magnífic text biogràfic en primera persona del cineasta Federico Fellini. Durant noranta minuts, Fellini explica com encarava una nova pel·lícula, què buscava en els càstings, què demanava als intèrprets... La importància en la seva carrera de la seva parella Giulietta Masina, com va treballar amb Marcello Mastroiani, Alberto Sordi, Anita Ekberg, Anna Maganani o Roberto Nenigni i, un capítol especial dedicat al músic Nino Rota.
Al Teatre Akadèmia, se n'ha pogut gaudir d'una lectura única en italià, amb l'actriu Rossy de Palma i l'actor Sergio Rubini; després, una primera sèrie de funcions en espanyol amb l'actriu Serena Vergano i l'actor Mario Gas; i una segona sèrie de funcions en català, en una de les quals vam assistir nosaltres, també amb l'actor Mario Gas, però amb l'actriu Mar Ulldemolins.
A la pantalla, sincronitzades amb les paraules dels intèrprets lectors, van passant fragments de documentals, d'entrevistes i de pel·lícules del mestre Fellini, amb voluntat divulgativa, cosa que fa que el muntatge no sigui per a cinèfils en exclusiva. 9/10