18 d’octubre 2019

'FAULA DE L'ARANYA I LA LLUERNA' A LA REVISTA NW REUS

El vol d'un mosquit torba tant 
com la proximitat d'un tro.
JULES RENARD. Pèl roig

El relat breu Faula de l'aranya i la lluerna és una ficció protagonitzada per dos aràcnids i un insecte que pacten una col·laboració que els beneficia mútuament. No hi falta la conclusió moral, que podria ser l'inici d'una societat capitalista en la comunitat del ram.
L'ha il·lustrat Albert Asensio (Horta de Sant Joan, 1974), il·lustrador i dissenyador gràfic de llarga trajectòria en publicitat i en àlbums il·lustrats per a infants i llibres per a adults.
Publicat a la Revista «NW Reus» (octubre 2019, núm. 86: 43-45), s'inscriu en la col·laboració que la revista ha establert amb el col·lectiu literari Reusenques de Lletres del qual formo part.

Quan va acabar la condemna prescrita pel tribunal, l'aranya es va incorporar a la vida normal. Era una aranya rehabilitada. Estava decidida a no robar mai més cap mosquit. Si no en caçava, els demanaria a les veïnes o als magistrats que la van jutjar. Segons van dir al judici, si necessitava menjar i en demanava educadament, els seus congèneres n'hi donarien de bon grat. 
LENA PAÜLS. Faula de l'aranya i la lluerna, fragment