20 de gener 2019

CUES HIVERNALS A LES XOCOLATERIES

Granja Viader (Carrer Xuclà, 4, Barcelona)
Ocasionalment he entrat a les granges barcelonines —Viader, La Pallaresa i La Dulcinea— que referencio aquí, però la millor xocolata a la tassa és de la marca Valor (de cap altra), que fem a casa cada diumenge per esmorzar. Pel meu gust, la coca o els melindros resulten massa dolços, en canvi, és insuperable sucant-hi tires de llesques de pa torrat que conservin un costat cruixent.

La Granja Viader (Xuclà, 4) és una granja històrica on s'ha de fer cua per entrar a berenar, sobretot a l'hivern. L'especialitat: xocolata a la tassa i suïssos (xocolata espessa i nata muntada). També s'hi pot adquirir Cacaolat, iogurts de producció pròpia, crema, xurros, pastissos.

Al carrer Petritxol, els xocolataires fan cua a La Pallaresa i a La Dulcinea, dues granges que conserven la imatge, el local, els cambrers i l'estil de servei d'altre temps.  Els protagonistes de la Pallaresa són els suïssos, els xurros, el mató de Pedralbes, el menjar blanc... A la Dulcinea, la xocolata amb ensaïmades i croissants. La porta s'obre un instant i en traspassar la cua sento olor de pastís de poma.

Somio que m'atipo de bombons, que jec entre 
bombons, uns bombons que no són cruixents sinó
flonjos com la carn, com mil boques que em devoren
a petites mossegades mentre aletegen al meu voltant. 
JOANNE HARRIS, Chocolat.