A partir d'ara el pa de pagès tindrà denominació d'origen. Es podrà identificar amb el distintitu d'Indicació Geogràfica Protegida "Pa de Pagès Català", que garantirà que és un producte de qualitat i elaborat artesanalment.
Espero que el nostre forner habitual continuï fent el pa rodó com sempre i que no augmenti el preu només pel fet que cada peça porti un logotip. Tot el pa que fa el nostre forner ja té denominació d'origen.
Ha de ser rodó, d'imatge rústica, de crosta cruixent
de color torrat, molla tendra i alveolat gran, del mateix color
blanc que la farina que s'utilitza i, també, ha de romandre
tendre en el temps i ha de tenir un gran aroma i sabor,
certa acidesa per mantenir la sensació de frescor i una
textura agradable passades unes vuit hores.
de color torrat, molla tendra i alveolat gran, del mateix color
blanc que la farina que s'utilitza i, també, ha de romandre
tendre en el temps i ha de tenir un gran aroma i sabor,
certa acidesa per mantenir la sensació de frescor i una
textura agradable passades unes vuit hores.
FEDERACIÓ CATALANA D'ASSOCIACIONS DE GREMIS DE FLEQUERS