08 d’octubre 2023

MEDALLONS AMB EFECTE ESGRAFIAT

Esgrafiats a les façanes, esgrafiats a les parets mitgeres, esgrafiats als arrambadors de les escalinates, esgrafiats... de diversa complexitat i de colors variats. Mig any immersa en l'obra reusenca de l'arquitecte modernista Domènech i Montaner ha donat els fruits creatius (a banda dels relats literaris que he realitzat per al llibre Lluís Domènech i Montaner a Reus. Tres mirades, en combinació amb Teresa Llorach (aquarel·les i dibuixos) i Carme Puyol (relat històric i patrimonial), elaborant l'edició que ha promogut la Cambra de la Propietat Urbana de Reus, dins l'Any Domènech i Montaner. 

Vegeu uns quants dels medallons amb efecte esgrafiat que m'han inspirat els projectes domenequians en paral·lel als textos literaris destinats al llibre.

Els medallons tant per dur penjant  amb cordó al coll com amb agulla de pit han estat laboriosos i plaents de fer. M'imaginava el mestre d'orquestra d'artesans que m'encomanava de fer-los per a l'equip de 'Tres mirades' que hem creat acuradament la publicació des de diferents camps. I ara em plau de fotografiar-los i de mostrar-los acabats (els destinataris ja saben que n'espero una foto per a l'arxiu privat). Vegeu-ne el procediment:



Si el dia de la presentació del llibre Lluís Domènech i Montaner. Tres Mirades veieu algun d'aquests medallons, ja sabreu d'on surten.
  
Articles, entrevistes i objectes