27 de maig 2018

'VIDA PRIVADA' DE JOSEP M. DE SAGARRA, MINISÈRIE DE TV3

Vida privada, de Josep M. de Sagarra. Minisèrie de TV3
Direcció: Sílvia Munt. A la imatge: Pablo Derqui i Aida Folch
TV3 acaba d'estrenar (7 i 21 de maig) la minisèrie Vida privada, una adaptació per a televisió de la novel·la de Josep Maria de Sagarra. Protagonitzada per Francesc Garrido, Pablo Derqui, Aida Folch, Maria Molins, Diana Gómez i Pep Cruz. Ens ha agradat força la síntesi argumental de l'obra i, sobretot, la definició complexa dels personatges, que la directora Sílvia Munt ha fet d'aquesta esplèndida novel·la. El treball ha consolidat l'actriu reusenca Aida Folch —Aida Benítez Folch, Reus 1986—, en el paper de Conxa Pujol, la jove vídua del cotonaire Antoni Mates, baronessa de Falset.

Publicada el 1932, Vida Privada, de Josep M. de Sagarra és una crònica d'un naufragi social en un moment de crisi i de canvi, i està considerada una de les novel·les de la literatura catalana més representatives de la societat barcelonina de finals de la dictadura de Primo de Rivera fins a la Segona República. Els Lloberola són una família de la burgesia barcelonina els elements joves de la qual s'han polit el migrat patrimoni que restava en alcohol, timbes i prostitució.


Han coproduït la minisèrie TV3 i Oberon Cinematogràfica, en producció associada amb Impulsafilm, també amb la col·laboració del CECAAC i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.