11 d’abril 2016

FESTIVAL MÓN LLIBRE 2016

Al Museu d'Art Contemporani de Barcelona
i al Centre de Cultura Contemporània
El tema d'aquest festival literari exclusiu
per a un públic infantil és «de com la literatura
ens inspira a canviar i millorar el món».

Dotzena edició del festival «Món Llibre», conegut popularment com a «Sant Jordi petit», organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, Direcció de Cultura de Proximitat. El festival té com per objectiu la promoció de la lectura i del llibre per a infants. Hi participen llibreries amb les novetats literàries, escriptors de literatura per a infants es trobaran amb els seus lectors i es podrà gaudir de més de cent activitats obertes a tothom.

Món Llibre. Espai Biblioteca del Cel, per a primeríssims lectors
S'hi podran veure espectacles basats en obres literàries, s'hi podran escoltar contacontes (recomano la dramatització de contes clàssics a càrrec del Centre de Titelles de Lleida, que enguany celebra els 30 anys) i participar en tallers per a totes les edats, des de nadons a adolescents, i també per a pares on s'explicarà com acompanyar els fills en l'aventura de llegir. S'hi aplegaran booktubers adolescents que explicaran com enregistrar recomanacions literàries i compartir-les a les xarxes en directe.

Món Llibre, espai per a lectors de 8 a 14 anys
La biblioteca del festival tindrà enguany un emplaçament singular: la Capella del MACBA, entre l'exposició de titelles del Centre de Titelles de Lleida, que farà volar la imaginació a qui s'hi apropi. L’auditori del CCCB s’omplirà de cinema i es transformarà en un espai audiovisual amb projectes que versionen amb diferents tècniques, contes i poemes clàssics.
Una festa literària per als primers lectors. Ens agrada inventar històries pensant en aquests lectors. Hi serem.