03 d’abril 2015

LES TRES GRÀCIES I ELS GRAFITS A LES PERSIANES DEL CARRER DE L'HOSPITAL A REUS

En acabar la funció de les Set Paraules –cap a dos quarts de tres de la tarda–, s’inicia la professó popularment anomenada de «les Tres Gràcies», per tornar la imatge del Sant Crist a la seva església. Com a l’anada, els armats obren la professó, formada per les dues fileres de vestes –tant la canalla com els adults–, amb la bandera al capdavant, la capella del Sant Crist precedint la imatge amb el cant del Vexilla regis, i el Bon i el Mal Lladre a ambdós costats. Carrutxa. Setmana Santa. Les Tres Gràcies

Del programa d'actes:
11:30 h. Trasllat de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, des de la seva església titular fins a l’església Prioral de Sant Pere pel recorregut tradicional. L’Escolania del Sant Crist i la Capella de Cantors i músics, dirigits per la mestra Sílvia Virgili i Guinovart, interpretaran el tradicional «Vexilla Regis».
14:30 h. Des de la Prioral de Sant Pere, retorn en processió del Sant Crist de la Sang a la seva església titular pel recorregut tradicional. En arribar-hi la Sagrada Imatge, emotiu, solemne i tradicional moment de demanar les TRES GRÀCIES al Diví Crucifi.

Divendres Sant. Els actes religiosos i l'art profà es combinaran al carrer Hospital de Reus. La solemne processó de Les Tres Gràcies transcorrerà com cada any per aquest carrer, els comerços estaran tancats, les persianes abaixades i els ciutadans que participin en l'acte religiós podran admirar els grafits al·legòrics de cada establiment. Un dia únic a l'any per emocionar-nos amb el cant del Vexilla Regis i esperar que els grafiters incívics respectin les pintures i no ens facin avergonyir mai més.




© Antonieta Codina signa el reportatge fotogràfic 
dels grafits de les persianes als comerços del carrer de l'Hospital de Reus