30 de març 2015

2015 ANY DE LES BIBLIOTEQUES

www.anybiblioteques.cat
Cliqueu la imatge per accedir a la programació de
L'ANY DE LES BIBLIOTEQUES

La Mancomunitat de Catalunya va crear la Xarxa de  Biblioteques Populars el 1915. Enguany coincidint amb el centenari, s'ha posat en marxa l'Any de les Biblioteques. Es preveu un desplegament d'activitats múltiples organitzades per entitats públiques i privades. Objectiu: posar en valor la funció de les biblioteques com a espai de cultura.

Durant aquest any s'ha previst iniciar el servei de préstec de llibre digital i fer possible la xarxa única de les biblioteques públiques: catàleg únic i carnet cultural únic. L'òrgan que aglutinarà les propostes d'institucions i les iniciatives d'entitats privades és la Comissió Promotora de l'Any de les Biblioteques. Segons Carme Fenoll, (entrevista al Núvol, 21-2-2015) cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, l’any temàtic s’agruparà en cinc eixos: Biblioteca i model de futur, Ciutadania, Lectures, Professionals i Memòria.

La programació pinta bé, fa goig de veritat, però no s'hi pot destinar pressupost. Per tant, un cop més seran les bibliotecàries i els bibliotecaris, l'esforç de moltíssims professionals que hi posaran el gra d'arena. I els usuaris, esclar,  i tothom qui ens hi vulguem implicar empenyorant temps perquè tot el que es faci commemorant l'Any de les Biblioteques vagi a favor de la gent i d'aquest espai de cultura que són les biblioteques públiques. Som-hi.

Vegeu en aquesta convocatòria un tast d'un projecte engrescador 
—dels grans—, impulsat per Reusenques de Lletres: 

Reusenques de Lletres —conjuntament amb el Servei de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya— convoquen BIBLIORELATS, un concurs de relats literaris, la matèria dels quals sigui la biblioteca. L'objectiu és generar un corpus d'històries reals o de ficció que atorguin a la biblioteca pública, als professionals i als usuaris un paper destacat com a font d'inspiració creativa.

BIBLIORELATS convida tothom a escriure relats que ampliïn l'imaginari col·lectiu de la biblioteca entesa com a referent cultural amb denominació d'origen.

Presentació del projecte:
Biblioteca Central Xavier Amorós
31 de març, 7 del vespre