02 de novembre 2011

PARTERRES DE LA CARRETERA, A DUESAIGÜES

A finals d'estiu vaig publicar el post PARTERRES DE DUESAIGÜES (Llegiu-lo aquí). Hi posava de manifest la dedicació del veïnat a la jardineria i la sensibilitat de l'ajuntament per mantenir viu aquest fet diferencial de qualitat del poble.  Enfocava, en concret,  la jardineria que es troba al centre històric en espais públics, però que gestionen mans privades.
Ara, el Joan Ciurana i la Carmina Mauri m'han ajudat a fer un inventari de les plantes que aquesta tardor es troben als parterres dels talussos de la carretera. Els espais són de titularitat pública, és clar, però el veïnat que els té a tocar, s'encarrega que facin goig.
Parterre de cal Bartolí: baladre, verbena, heura, espígol, romaní, farigola, juníperus,  cedre, roser, margarida del Cap o dimorfoteca (Dimorphoteca fructicosa), marfull (Viburnum tinus), espernallac (Santolina chamaecyparissus), violetes, crespinell.

Parterre de ca la M. Teresa: nesprer, albercoquer, canya índica, cinerària (Senecio cineraria), figuera, palmera, lledoner, margarida del Cap o dimorfoteca (Dimorphoteca fructicosa).

Parterre de cal Bondia: altea o roser de Síria (Hibiscus Syriacus), atzavara gegant, estrelletes, curatalls (Carpobrutus edulis), aptènia (Aptenia cordifolia).

Parterre Cunirri-1 (jardinet del costat del garatge del Tegell): Atzavara, curatalls, palmera de canàries, iuca, roser, tuia, àloe.


Parterre Cunirri-2: (trosset de terra del costat del pontet): boneters del Japó, curatalls, atzavara (groga i verda), lledoner.

Parterre de cal Cabré del Raval: avellaners, espígol, lliri blau, cintes, menta, abèlia (Abèlia grandifolia), aucuba (Aucuba japonica), tradescàntia lila, margarida del Cap o dimorfoteca (Dimorphoteca fructicosa).

Fotos: © Paüls 2011
(Cliqueu sobre les fotos per ampliar-les) 

L'inventari de plantes d'aquest post i del titulat
PARTERRES DE DUESAIGÜES
 estan en procés constant d'elaboració.