06 de febrer 2011

RAIMON: RELLOTGE D'EMOCIONS


Raimon acaba de fer setanta anys. Fa cinquanta anys que va actuar per primera vegada en públic i avui encara manté la veu potent que li coneixem de sempre. És un clàssic a qui toca recollir els fruits al seu punt de maduresa. I torna a sembrar de nou. Aquest cop, presentant un disc —íntegrament— amb cançons inèdites: Rellotge d'emocions.
Des del 1997 que Raimon no publicava tot un disc amb cançons noves. En aquest nou disc fa un repàs pel seu recorregut vital. Reprèn la contundència del seu cant i parla de la seva infantesa a Xàtiva, de la guerra d’Irak del Bush pare;  recorda la Barcelona de 1971; evoca la ciutat de València on va estudiar; canta amb tendresa noves composicions d’amor i desig.
A Raimon Pelegero Sanchis (Xàtiva, 1940) li han arribat els reconeixements institucionals després que tantíssima gent tinguéssim el seu món poètic d'enorme riquesa com a referent i banda sonora de les nostres vides. Fa unes setmanes, va ser investit Doctor Honoris Causa per la Universitat d'Alacant. Avui, el diari ARA, li dedica un especial i promociona el disc a 10 euros.  Aquesta nit, TV3 programa al 33, part del concert que el cantant va oferir a Xàtiva, el mes de maig passat, on estrenava algunes de les cançons del nou disc.
El 18 de febrer presentarà el nou disc en concert a Madrid, al Teatro de Madrid a La Vaguada. Els dies 18, 19 i 20 de març el presentarà en concert a Barcelona, al Teatre Tivoli.

Amb més passat que futur
i un present sempre tant prim.

RAIMON Mentre s'acosta la nit (Disc Rellotge d'emocions)

Escolteu aquí dues cançons del nou disc