08 de febrer 2011

GERANIS PENJANTS I CERVESA

Geranis penjants (Pelargonium peltatum
al jardí de llicorella. © Paüls, 2011

Ja és primavera al jardí de llicorella. Després de dues setmanes de gelades i vent, només un dia a  32º C a l'hora del zenit solar ho ha canviat tot. Ja hi ha les primeres margarides, la coronil·la comença a puntejar de groc, les flors dels ametllers marcona estan a punt d'obrir-se, les merles ja feinegen fent niu.
També ha canviat la nostra mirada. Fins ahir havíem estat indiferents a la quietud hivernal de les plantes. Avui, però ens hem fixat que els geranis penjants, els de fulla d'heura (Pelargonium peltatum), són els únics que han sobreviscut a la fredorada. Tenen la fulla lluent tot i no haver-los regat gens aquest hivern. Si el temps no es complica, faran flors de color de rosa des de la primavera fins ben entrada la tardor.
D'aquí a un parell de mesos, les bavoses rosegaran les fulles tendres dels nostres geranis penjants i hi deixaran uns forats de la mida d'una llentia. Així que veurem el primer forat rodó actuarem.  Col·locarem al costat de la planta una tapa metàl·lica d'un pot amb un rajolí de cervesa. Les bavoses s'hi engataran i s'hi quedaran. Cacera llefiscosa.