23 de gener 2011

LA VENTAFOCS

 
La Ventafocs
Guió i direcció: Julià Farràs. Música: Manu Guix. 
Companyia Dreams Teatre. Jove Teatre Regina, Barcelona
Per a espectadors a partir 5 anys.

El rei i la reina del país d'aquesta versió de La Ventafocs estan arruïnats. No paguen el servei, el castell cau de vell, el rebost està buit, no els queda res per empenyorar... Així és que els monarques organitzen un  ball amb l'objectiu de casar el príncep amb una dama que tingui una gran fortuna i que els salvi de la misèria.
Mentrestant, una noia òrfena (l'actriu Ariadna Suñé, extraordinària tant en la interpretació com en les cançons) és rebatejada per la seva madrastra i dues germanastres tòtiles i malvades (interpretades per dos actors) com a Ventafocs. A l'escena apareixerà amb un truc molt ben aconseguit el vestit de lluentons i les sabates de cristall, però ens haurem d'imaginar el ball, la carbassa convertida en carrossa i els ratolins que la menen.    
Algunes variants que m'han semblat interessants: la Ventafocs s'enamora del príncep sense saber que n'és; es casen en secret, sense banquet; la noia té una granja en propietat i s'hi emporta marit i els sogres reials  a treballar-hi. Si el conte es fes realitat, de la crisi, ni se'n parlaria.