02 de novembre 2023

PA DE TORRELLES PER A PANARRES EXQUISITS

"L'olor ens hi porta de dret", diu l'auca que acompanya les delicioses galetes Torreta de cal Forneret de Torrelles de Llobregat. Les torretes!, galetes artesanes de mantega en forma de torre creades pels germans Farners Casas i  Miquel Casas. Aquí ressenyaré uns dels pans ecològics del forn, però, sisplau, no passem de llarg de les torretes, perquè just les anomeno i ja assaboreixo un dels gustos que triaré: la tradicional de mel de Torrelles, la de canyella (xocolata amb llet), la d'avellana (xocolata blanca), la de coco, la de xocolata negra, la de cirera, la de llimona, la d'anís, la de pinyó, la de crocant i la de café.

Pa dels Templers, del Forneret

Anem pels pans ecològics de cal Forneret. A casa nostra el pa és recurrent en totes les menjades, però no n'acostumem a fer tastets que no sigui el pa de pagès que comprem tallat a llesques. Ara, hem tingut l'oportunitat de tastar el pa dels Templers, de cal Forneret que hem sucat amb tomàquet de penjar i oli nou de Siurana. Boníssim de paladar, però també ens ha interessat saber-ne com s'ha arribat a aquesta meravella nutritiva i cruixent "Farina de blat blanca i integral, civada i mig calze de vi negre segons una fórmula medieval treta d’un racó de la història." I, si a més, té qualitats salutíferes perquè "va deixant anar l’energia lentament i és un dels que més beneficis porta per la nostra salut com antioxidant, antienvelliment amb alt contingut en proteïnes." I la definitiva: "Ens ajuda al sistema nerviós, a la pell i ens fa pujar l’energia sexual."

Pa de Torrelles, del Forneret

També hem tastat el pa de Torrelles, que s'identifica per les torres de l'escut del poble. Com que l'hem conservat llescat quatre dies al congelador, l'hem torrat a mesura que en trèiem les llesques. No sé si amb la torrada ha perdut gaire les aromes i els gustos del mediterrani perquè no teníem referents de quins acull el pa en qüestió, però també l'hem trobat rebò. A més, conèixer-ne l'entorn que ens expliquen al Forneret hi aporta la substància simbòlica i sinestèsica. Vegeu-ho: "Pa fet amb farina de blat blanc, una gran part integral, farina de sègol i de garrofes. A més conté l’essència de la muntanya de Torrelles: Mel, i romaní per donar aromes i sabors que ens evoquin el nostre entorn mediterrani.", I, si a més és digerible i ens reforça les defenses i ens anima... Què volem més?

Els de cal Forneret fan difusió dels seus productes a la xarxa, a l'alçada de les meravelles que s'hi mostren. Cliqueu la imatge i comenceu a gaudir-ne!