10 de maig 2020

'50 MIRADES DES DE CASA', NOU LLIBRE DIGITAL

https://bit.ly/2WgUmOl

 

Em plau presentar-vos 50 mirades des de casa, un recull publicat en suport digital que consta de 50 textos propis (contes, microrelats, proses poètiques i poemes) il·lustrats amb obres d’art (fotografies, pintures, collages) de creadors de proximitat: Fabián Acidres Pons, Myriam Arnold, ASA, Antonieta Codina, Francesc Corpas, Mònica de Dalmau Mommertz, Màrius Domingo de Pedro, Teresa Llorach, Josep Lomas, Isabel Marsal, Marc Pérez Oliván, Pere Prats Sobrepere, Martina Rius Mauri, Fina Veciana i Rosa Virgili. El disseny de la coberta és de Pere Prats Sobrepere.

És un treball realitzat en els primers 50 dies de confinament i s'ha anat publicant cada dia, a mesura que s'anava creant, als blogs: «Pont d'Enseula» i «Punt i a cap» i a les xarxes socials, Fb, TW i IG.

«La creativitat no es pot confinar», diu la mestra reusenca Cori Bach, quan ens envia per correu electrònic el dibuix d'una flor, cada dia, des de fa cinquanta dies. Vegeu: 50 flors de la Cori. Cadascú a casa seva, cadascú amb la seva circumstància vital i la xarxa com a canal eficient per comunicar-nos i per poder-hi fer el que ens agrada de fer. En el cas de la Cori dibuixar, i en el meu escriure i connectar paraules amb imatges inspiradores. I aprendre sempre. I regalar el que fem, difondre-ho i trobar receptors que els vingui de gust aquesta interrelació, és clar.

Començar no va costar gens, persistir  ha estat complicat més d'un cop, però així i tot no hem aturat el diàleg fluid i continu.

Per una banda,  amb la filòloga Fina Masdéu, impulsàvem la interpretació de Si són roses, floriran, una pintura inquietant de Marc Pérez Oliván. La proposàvem com a correlat objectiu per reflexionar i expressar el moment que vivíem, emprant la tècnica i el punt de vista que cadascú escollís. A més de publicar els treballs cada dia a la xarxa, els hem aplegat en el llibre que ha generat molts comentaris i material didàctic per a la comprensió lectora. Vegeu-ne aquí el memoràndum Si són roses, floriran.

Cliqueu la imatge per llegir el llibre en línia
I, en paral·lel, anava creant textos i demanant imatges per il·lustrar-los. Sovint, els mateixos autors me les han ofert i m'han empès a reflexionar-hi, a acompanyar-les de paraules i a fixar-ne un sentit. I, així cinquanta dies, interactuant amb altres creadors a les xarxes.
Un plaer dels cinquanta primers dies (del 15 de març al 3 de maig dd 2020) de confinament a causa de la pandèmia de Covid-19 .

HEMEROTECA:

«ReusDigital, 16-3-2020

«Diari de Tarragona», 25-5-2020



* Sílvia Fornós: Rememorar poemas, relatos e historias. «Diari de Tarragona», 18-8-2021

* Art i creacions literàries en xarxa. Blog «Pont d'Enseula», 1-1-2021

* La Reusenca de Lletres Lena Paüls ens regala "50 mirades des de casa", blog «Reusenques de Lletres», 27-5-2020