02 de juny 2018

FABIÁN AZUL: 'UNA MIRADA REUSENCA', AL CENTRE DE LECTURA DE REUS


Amb motiu del 10è aniversari de reusdigital.cat, el fotògraf Fabián Azul (Fabián Acidres), col·laborador des de fa anys d'aquest diari,  mostrarà una selecció de fotografies sota el títol 'Una mirada reusenca' al vestíbul del Centre de Lectura. L'exposició compta a més amb el suport de la secció de Ciències de comunicació de l'entitat cultural.  
Del 5 fins al 30 de juny.


¿Per què Fabián Azul és un fotògraf singular?  La fotografia no existeix abans de fer-la. Aquesta obvietat és també aplicable al fet que cada fotògraf projecta una mirada diferent sobre un mateix objecte. Allò que el fa diferent és com s'implica en cada treball: «Intento involucrar-m'hi tant com puc, entendre què vol dir la situació en la qual em trobo o què té dins la persona que retrato».

Xiquets de Reus. © Fabián Azul
Explica així la narrativitat que conté cada fotografia: «Si capto la cara desencaixada d’un casteller que plora i crida d’alegria, ell es converteix, sense saber-ho, en protagonista, guionista, nus i desenllaç, en una història que no necessita cap mena d’explicació ni peu de foto. Amb això vull dir que, com a fotògraf, només sóc responsable de les imatges fins a cert punt. Només en sóc un missatger».


Referències creuades en apunts d'aquest blog
i de «Punt i a cap»: