22 de juliol 2014

EL MACBA I LA PLAÇA DELS ÀNGELS

Plaça dels Àngels. Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Una notícia que em costa de pair: "L'edifici del Convent dels Àngels (1.800 metres quadrats) s'incorporarà als usos del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). L'adequació costarà dos milions d'euros."
Tenim el MACBA infrautilitzat, amb rampes de parets buides i, a les sales, obra escassa d'artistes contemporanis d'aquí, suposem que a causa del pressupost migrat. D'altra banda, les grans exposicions ja són història. També són història els turistes visitants, als quals només interessa fotografiar l'edifici de Meier des de fora.
El MACBA ha funcionat d'esquena al barri des del primer dia. S'ha  tancat cada vegada més a la ciutadania, en l'actualitat no hi ha —tret de les festes locals— cap dia de portes obertes setmanal. Ara es faran diverses intervencions en els accessos a la plaça dels Àngels. Les places que es connectaran no tenen espais per a la canalla, la mateixa plaça dels Àngels és una plaça inhòspita, sense cap arbre i això que és la sortida natural de respiració i passeig de moltes famílies que viuen als carrerons adjacents. És, de fa anys, una plaça instransitable,  ocupada permanentment pels skaters de mig Barcelona. Visc prop del MACBA i procuro no creuar la plaça dels Àngels, segrestada per patinadors. Passo per la vorera de la Facultat de Geografia i Història, però potser ni aquesta vorera serà segura, després de tantes actuacions sense pensar en la gent.

Llegiu en aquest mateix blog l'apunt
PATINADORS, SEGRESTADORS