29 d’abril 2014

VISIONS DEL PATRIMONI AL BAIX CAMP

A la inauguració: Jordi Rabascall, director del Museu de l'Avi,
Montse Francisco, dinamitzadora pedagògica, 

i Josep Llebaria, alcalde de Duesaigües
A l'exposició Visions del Patrimoni al Baix Camp, que es pot veure a la Sala dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona (C/ Major, 14), el fotògraf Pep Escoda ha fet una interpretació creativa d'una peça triada de les exposades en diversos museus del Baix Camp. Els objectes seleccionats es troben en grans museus, com pot ser el Museu Salvador Vilaseca. Museu d'Art i Història de Reus,  o en un de petit, com ara el Museu de l'Avi de Duesaigües. Cada objecte s'ha fotografiat dues vegades, una en el seu context a la sala d'origen i l'altra en un treball artístic de l'autor. Les dues instantànies es mostren acompanyades d'un text que s'ha fet a partir de la informació proporcionada pels gestors de cada museu i de la imaginació de M. Caballero, de la Secció Museus dels Serveis Territorials.
Comptadors de baquelita. Museu de l'Avi, Duesaigües.
Fotografiats per Pep Escoda
Del Museu de l'Avi de Duesaigües, hi ha representats tres comptadors d'electricitat de baquelita. Datats a l'entorn de 1930.

A Duesaigües, quan el 1931 van portar l'electricitat, tothom el que volia era posar llum a la cuina i al menjador, perquè eren les estances més utilitzades de la casa i on es vivia. Una bombeta de 10 wats es considerava més que suficient.