16 d’abril 2014

LLEGIR PER SENTIR, VINTÈ ANIVERSARI

El programa «Llegir per sentir» de Ràdio Vilafranca commemora el vintè aniversari amb un currículum d'entrevistes a més de 400 persones vinculades a l'àmbit de la literatura infantil i juvenil. El programa va néixer la temporada 1993-1994 i sempre ha estat dirigit pel periodista Josep Maria Soler, que ha comptat amb la coordinació i assessorament literari del professor i escriptor Pere Martí i Bertran.
Laura Borràs i Pere Martí i Bertran. Foto: © Paüls
 Per commemorar el vintè aniversari, els responsables del programa han organitzat una sèrie d'actes, el centre dels quals ha estat la jornada: Els mitjans de comunicació i la literatura infantil i juvenil (29 de març, L'Agrícol, Vilafranca del Penedès), presidida per Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Pere Martí i Bertran hi ha presentat la ponència La LIJ a les ràdios, escolars, de proximitat i nacionals, on posa de manifest la quantitat i la qualitat dels programes infantils a les ones dels anys vuitanta en contrast amb al desert que hi ha en l'actualitat.

A continuació, una taula rodona sobre el present i el futur de la difusió de la literatura infantil i juvenil pels mitjans de comunicació. Moderada per Josep Maria Soler (al micròfon) i, amb la participació  (d'esquerra a dreta) de: Trinitat Gilbert, periodista; Andreu Sotorra, periodista; Elisenda Roca, periodista; Sílvia Cantos, bibliotecària i Lluís Llort, periodista. M'ha semblat que tot el que s'hi manté, encara, és fruit de la tossuderia i de la voluntat dels que hi creuen.