21 d’abril 2024

600 ANYS DE GEGANTS DE BARCELONA

Enguany es commemoren els 600 anys de la primera referència escrita d'un gegant a la ciutat i al món. La referència es troba al Llibre de les Solemnitats de Barcelona, que inclou una relació dels elements municipals que van concórrer a la processó del Corpus de 1424. Entre ells, “Lo rey David ab lo Giguant”, que segons els estudiosos, és la primera referència gegantera del món, i la primera referència d’un gegant municipal, el de la ciutat de Barcelona.

Per commemorar l’aniversari, s’han preparat tot un seguit d’actes extraordinaris, exposicions i sorpreses que s’aniran descobrint al llarg de l’any.  El diumenge 28 d’abril se celebrarà la Trobada Nacional de Gegants, que aplegarà un total de 230 colles geganteres a l’Arc de Triomf.

Les quatre cercaviles de la Trobada Nacional de Gegants sortiran des del Parc de la Ciutadella (passeig dels Til·lers), el Born (plaça Comercial), la ronda de Sant Pere (a l’alçada de la plaça d’Urquinaona) i el Parc de l’Estació del Nord. L’inici de la trobada a cada punt serà a les 9.00 h i a les 11.00 h les colles iniciaran les quatre desfilades. Les cercaviles es trobaran al mig del passeig de Lluís Companys, on es faran els balls de protocol i les ballades finals amb totes les colles a la vegada, al voltant de les 13.00 h, al so del grup de música Metralla.