20 de juny 2020

FETS QUE INCITEN L'ODI

Afusellament simbòlic de Carles Puigdemont 
Coripe (Sevilla), 2019 
A Màlaga un exmilitar va fer públic un vídeo fent pràctiques de tir utilitzant fotografies de membres del govern espanyol com a diana.  Des del Ministeri de l'Interior es van posar les mans al cap i l'home va ser arrestat l'endemà mateix i posat en llibertat amb càrrecs per sembrar l'odi.
Segurament no passarà d'aquí i s'arxivarà la denúncia. El precedent—per qui no ho recordi— va passar fa un any, al municipi de Coripe (Sevilla), a la festa popular «Quema del Judas.»  Van penjar, van calar foc i destrossar a trets un ninot que representava el president Carles Puigdemont. Una salvatjada en un acte del Diumenge de Resurrecció. Un judici sumaríssim simbòlic aplaudit pels ciutadans, canalla inclosa (va ser l'AMPA de l'escola qui va triar el personatge) i per la premsa...  «Quema del Judas» està declarada d’Interés Turístico Nacional.
La Generalitat va denun­ciar l’alcalde de Coripe per un delicte d’incitació a l’odi. Fiscalia va arxivar la denúncia. En el cas de Màlaga la Fiscalia ha actuat d'ofici.  “Cap partit no hauria de mantenir­se indiferent da­vant amenaces tan explícites i sinistres com la que representen i difonen aquests indesitjables”, diu el ministre espanyol José Luis Ábalos. I és cert. Ni cap partit ni cap ciutadà de bé.


Article 'Gent molt de la broma', de Francesc Marc Àlvaro