30 de juny 2020

FESTIVAL GREC 2020. INAUGURACIÓ

Avui, dimarts, a les 22 h, s'inaugura la 44a edició del Festival Grec, a càrrec de la companyia Baró d'Evel i convidats, amb l'espectacle multidisciplinar A tocar!
A l'Amfiteatre Grec només hi haurà ocupades un terç de les 2.000 localitats, però es retransmetrà en directe per BETEVÉ.
No serà una inauguració memorable, com la d'altres Grec, però serà inoblidable per l'excepcionalitat marcada pel daltabaix sanitari de la pandèmia de Covid-19 i pels poetes supervivents de les arts escèniques del circ, precisament avui que s'ha fet pública la fallida del Cirque du Soleil, després de tres mesos d'inactivitat.
El Grec 2020 es desenvoluparà durant tot un any i s’ha dividit en tres àmbits:
GREC FESTIVAL. 48 espectacles que ocuparan principalment la corona escènica de Montjuïc, amb un apartat musical molt important.
DE GREC A GREC. 24 propostes de companyies independents que han vist interrompuda la seva feina. S'anirà desenvolupant al llarg d'un any fins a l'estiu del 2021, en sales privades.
GREC EN OBERT. 36 propostes a través de la xarxa.

Recomano la lectura del programa de mà de l'espectacle inaugural d'aquest Grec. Un deliciós text que ens convida a «retrobar la força de l'espectacle, a intentar submergir-nos en les profunditats de l'ésser humà per fer front al repte més important al qual ens hàgim enfrontat: recuperar les essències i la importància de tot el que es viu».
No hi podem faltar.