09 de desembre 2019

NADAL, ¿TOT L'ANY?

Pessebres Puig (C/ Borrell, 127 - Barcelona)
La popularíssima Fira de Santa Llúcia ja funciona a ple rendiment a la plaça i a les escales de la catedral de Barcelona i, enguany, a més, s'ha inaugurat una fira nadalenca espectacular al Moll de la Fusta. Al barri de Sant Antoni, Pessebres Puig ja fa un mes que té oberta la botiga. S'hi poden comprar figuretes de fang i de resina, construccions de suro, caganers de col·lecció i tots els accessoris imaginables per començar un pessebre, o bé per regenerar-ne el familiar. Des de 1933 que són al Poblenou i aquesta botiga fa cinquanta anys que obre exclusivament novembre i desembre.
Ara, a Barcelona (cruïlla del carrer Banys Nous amb el carreró Ave Maria),  la firma alemanya Käthe Wohlfahrt ha obert botiga —permanent— de Nadal.  És la firma de decoració nadalenca més famosa del món i té la seu principal a Rothenburg. Té un catàleg de cinc mil referències i, en especial a la botiga de Barcelona, s'hi sumen els caganers de mides diverses.



No m'imagino comprant gairebé res del que hi ha en aquesta botiga, però serà un bon lloc per passejar a l'estiu. La frescor artificial ens farà imaginar que som dins d'un conte als boscos de Bohèmia o de Saxònia i, caminant caminant entre avets de plàstic i rellotges de cucut,  alguna cosa caurà al cistell abans de sortir-ne. I, tot seguit, passarem a firar-nos per Torrons Vicens del carrer Petritxol, naturalment.