19 de setembre 2015

LA INTERCULTURALITAT DE LA FESTA DE LA MERCÈ 2015

Autor del cartell: Sean Scully
Festa de la Mercè 2015. Durant una setmana la ciutat de Barcelona bullirà de festa, de tradició i d'interculturalitat. Poca novetat, tret que serà una festa de la Mare de Déu de la Mercè laica. Un oxímoron. Els actes religiosos dedicats a la patrona de la ciutat no s'han inclòs a la programació.
El pregoner ha estat Andreu Buenafuente, reusenc polifacètic, que ha fet un pregó íntim i sobri. Enguany la ciutat convidada és Buenos Aires, present a la cavalcada i arreu, tot i que el nucli dels actes es podran veure al parc de la Ciutadella,  s'hi organitzaran dues grans milongues amb música en directe i ball. Les diades castelleres, el correfoc o la Cavalcada de la Mercè i les Jornades Internacionals Folklòriques, que duran a Barcelona grups d’arrel tradicional procedents de Colòmbia, Índia, Romania i Croàcia.
La plaça de Catalunya s’omplirà d’activitats ininterrompudes i de música. Els estands i les activitats, que representen més de tres-centes associacions que recullen tots els sentirs de la ciutat, es donaran a conèixer de més a prop.  La Mostra presentarà a la festa de cloenda l’espectacle de la Cobla Sant Jordi amb el hip hop de la Kulbic Company Dance. El punt i final el posarà una acció de la Fura dels Baus que comptarà amb la participació del músic Santi Arisa i la cantant Ginesa Ortega i la conducció de l’escriptor Màrius Serra.
Les cites més populars: la Cursa de la Mercè,  la Travessia nedant al Port de Barcelona i el Fitness Day, una sessió matinal de fitness a l’avinguda Maria Cristina organitzada per un centenar de centres i clubs esportius de la ciutat. I el Piromusical a l'avinguda Maria Cristina, dijous 24 de setembre, una combinació de música, llum  i aigua, un espectacle que, per poc que es pugui, s'ha de veure i sentir en directe.
Consulteu aquí la programació: