08 d’octubre 2014

TEATRE NACIONAL, ESTRENA DE SARSUELA

Per començar, sarsuela!
Dramatúrgia:Albert Arribas, Lluïsa Cunillé i Josep Maria Miró
Orquestracions: Jordi Cornudella, Jordi Nus i Xavier Pendon
Coordinació: Xavier Pujolràs. Direcció musical: Wanda Pitrowska
Sala Gran, Teatre Nacional de Catalunya, Barcelona

Festa d'inauguració de la temporada del Teatre Nacional. Una nota de societat: el públic dret ha aplaudit el president de la Generalitat quan ha entrat a les grades del teatre. Les esperances dipositades en el moment històric s'ho val.
Diu Xavier Albertí, director del TNC que en la Sarsuela Catalana hi ha un tresor amagat. Ha fet una selecció de partitures plenes de referents a l'actualitat política. En principi la inauguració de la temporada s'ha presentat com un concert clàssic, una orquestra d'una vintena d'intèrprets de negre, cantants  de gala: un tenor, una soprano, una mezzo, un baríton i a més un actor i dos artistes de circ..., però la presència de la directora d'orquestra polonesa —Wanda Pitrowska, pseudònim artístic d'Albertí— ja va presagiar que riurem, com en la inauguració de la temporada passada.
Setze peces entre fragments de sarsuela i cançons populars estrenats entre 1864 i 1946, amb gags blancs, tirant a picants, on intervenen el contorsionista i el trapezista. La recaptació de les quatre funcions d'aquest espectacle únic, es destinaran a finançar les activitats de l'Associació Apropa Cultura. 10/10

Llegiune la crítica d'Andreu Sotorra a «Clip de Teatre»