06 d’octubre 2014

MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA


Un al·licient més per tornar al Museu Nacional d'Art de Catalunya: la nova presentació de les col·leccions d'Art Modern. (Gratuït el primer diumenge de cada mes, de 10:00 a 15:00 h)
S'acaba de reobrir la primera planta (4.000 m2) després d'un procés de renovació de les col·leccions, les sales i la museografia. Ara ofereix un nou relat concís i crític que evita la simple  successió d’estils i d'artistes, ja que inclou diverses manifestacions artístiques del període: escultures, pintures, fotografies, cartells, il·lustració, grafisme, caricatura, cinema, arquitectura i arts decoratives. La distribució temàtica de més de 1.350 obres permet una lectura àgil del context social, històric i artístic, i posa en relleu les connexions internacionals dels artistes i dels moviments de Barcelona i Catalunya.
La presentació actualitzada de la col·lecció per als segles XIX i XX arriba per primera vegada fins als anys 1950, incloent-hi el moviment Dau al Set. S’estructura en quatre àmbits i un epíleg: L’ artista modern, Modernisme(s), Noucentisme(s), Art i Guerra Civil i De l’avantguarda a la postguerra.

Per saber-ne més:
Vegeu vídeos dels diversos àmbits