12 de març 2014

MAGICAL HISTORY CLUB

Magical History Club
Idea original: Minoria Absoluta i El Cansacio
Direcció: Marc Crehuet. Teatre Coliseum. BCN
Després de La família irreal, la factoria «Minoria Absoluta» estrena un nou espectacle: Magical History Club. Els protagonistes són cinc personatges de diferents èpoques que convoca el físic Stephen Hawking per fer una gira de promoció: l'ex de Jesús, Maria Magdalena (Betsy Túrnez), el genocida Adolf Hitler (Alain Hernández), la reina Cleòpatra (Mireia Portas), el psicoanalista Sigmund Freud (Queco Novell) i el pacifista Mahatma Gandhi (Lluís Villanueva). Hi ha dos plans, el de l'escenari, en primer terme i, al fons,  el del camerino on s'esperen per actuar. En cadascun dels espais els personatges es mostren diferents, més autèntics quan —suposadament— no estan davant del públic i com titelles de la seva caricatura, quan fan la representació del monòleg que els defineix. 
De tots, en remarco el de Gandhi (Lluís Villanueva), que té a les mans un text deliciós, d'un personatge que trenca el tòpic de la resistència pacífica i es baralla amb el tècnic de so, i se'n va enrabiat de l'escena.  
Els espectadors se situen en tauletes tipus cafè-concert, cosa que crea un ambient apropiat per consumir-hi begudes, crispetes i gelats servits durant la funció en un anar i venir constant de cambrers. 8/10