22 d’octubre 2012

MUSEUS (DE FRANC)



Amb la crisi econòmica, els museus de titularitat pública tenen el públic assegurat, sobretot quan fan portes obertes. Hi anem per revisitar els fons i també les exposicions temporals. Malgrat això, encara hi ha molts ciutadans que desconeixen que el diumenge a la tarda es pot entrar de franc als museus municipals de Barcelona (Museu Picasso, Museu d'Història de Barcelona, Monestir de Pedralbes, Museu de les Arts Decoratives, Museu Tèxtil i d'Indumentària, Museu de la Música, Museu de la Ceràmica, Museu Frederic Marès...)
El primer diumenge de cada mes, hi ha entrada gratuïta al Museu Nacional d'Art (MNAC), al Museu d’Història de Catalunya i al CosmoCaixa; i l’últim diumenge al Museu d’Arqueologia.
Al Centre de Cultura Contemporània (CCCB) és de franc els matins feiners amb la targeta de la xarxa de biblioteques de la Diputació de BCN.
I, és clar, es pot entrar als que sempre tenen les portes obertes, com el CaixaForum, el Centre d’Art Santa Mònica, el Palau de la Virreina.
Vistes les cues que es formen davant dels museus quan fan portes obertes, caldria que n'ampliessin els horaris. El públic hi és, per tant, se li ha de donar facilitats a accedir-hi.