07 de març 2012

BUNYOLS DE QUARESMA

Bunyols de Quaresma. Foto: © Paüls, 2012
He fet bunyols seguint la recepta de Mercè A. Potser amb el temps hi he fet alguna modificació, però continua essent una recepta fàcil i econòmica. És millor que la pasta es deixi reposar una hora, tot i que a casa la fem a rampells i, en un tres i no res, a la paella. Ens agraden acabats de fer. Vistos i no vistos.

1/4 l de llet
150 g  de farina (aprox.)
Mitja cullerada de llevat
Raspadura d’una llimona
Un pensament de sal
Una cullerada petita de sucre
Mitja tassa d'anís 
oli d'oliva
Barregem tots els ingredients (tret de l'anís) fins que en surti una pasta més aviat espessa. Anem tirant cullerades de pasta a l'oli calent (amb el foc abaixat perquè no es cremin abans d'hora). Els traiem de la paella tot escorrent-los l'oli, els passem per l'anís i, després pel sucre. Els deixem una estona sobre paper de cuina.