13 de gener 2012

IMPRESSIONISTES, COL·LECCIÓ CLARK

PIERRE-AUGUSTE RENOIR. Al concert, 1880
A CaixaForum es pot veure l'exposició Impressionistes. Mestres francesos de la col·lecció Clark, una mostra excepcional de pintura francesa del pas del segle XIX al XX, procedents de l'Sterling and Francine Clark Art Institute, de Villiamstown, Massachussets.
Sterling Clark va adquirir el 1916 el quadre Noia que fa ganxet, d'Auguste Renoir, atret per l'ús del color i la pinzellada vibrant interpretant la llum sobre el cos de la model. A partir d'aleshores Renoir seria la gran passió de Clark, del qual va reunir 39 pintures: nus, escenes quotidianes, retrats, autoretrats, paisatges i natures mortes, la majoria de la primera etapa del pintor.
Amb l'obra de Monet, cap al 1880, l'impressionisme viu el seu moment de glòria. La natura passa a primer pla, els quadres s'envaeixen de llum natural com si el pintor s'hi fongués en comunió. El recorregut de l'exposició es clou amb l'aportació dels postimpressionistes: Toulouse-Lautrec, Degas, Bonnard i Gauguin. L'abstracció en l'ús color, la subversó de les lleis de la prespectiva.
L'exposició té un èxit esclatant de visitants. I és que poder gaudir aquí (i de franc) dels quadres d'aquests mestres és una oportunitat única per refrescar i aprofundir els coneixements d'Història de l'Art.
Exposició oberta fins al 12 de febrer.

Visiteu en línia el museu