08 de novembre 2021

VESTITS D'ÒPERA DE LA CABALLÉ, AL PALAU GÜELL

El Palau Güell acull la mostra «Montserrat Caballé i la indumentària operística del Museu de les Arts Escèniques», sis peces amb què la soprano va interpretar grans personatges operístics  com Maria Stuarda, Elisabetta di Valois, Lucrezia Borgia o Floria Tosca.  
El vestit més antic de l'exposició és un disseny de l’escriptor i figurinista anglès Jean Hunnisett, per a la versió de Der Rosenkavalier, de Richard Strauss, estrenada a l’Òpera de Viena l’any 1965. La resta de peces van ser utilitzades fins als anys 80 i es van poder veure al Théâtre Antique d’Orange, a la Scala de Milà, a la Metropolitan Opera House de Nova York, a la Royal Opera House de Londres, a l’Òpera de Marsella o al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Els vestits han estat adquirits pel Museu de les Ars Escèniques.
Un vestuari emfarfegat de detalls, pesat de carregar sobre el cos, poc afavoridor, però que deu ser semblants al de l'època que representen. Tot i així l'exposició s'ho val perquè situada en el marc del Palau Güell fins i tot ens creiem que alguna dona real els pogués suportar.

Exposició oberta fins al 23 de gener.