04 de març 2020

CCCB, 26 ANYS DESPRÉS

Antic Pati de les Dones. CCCB, 2020
Del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona m'agrada l'espai i el que s'hi programa. En gaudeixo gran quantitat d'activitats, sempre amb molt de quòrum (sovint calen estratègies horàries per no haver-hi de fer cues quilomètriques).  Un no parar mai d'exposicions, projeccions de pel·lícules, concerts, conferències, cursos... 
Mirador del CCCB
La reforma de la Casa de la Caritat en equipament cultural es va encarregar als arquitectes Helio Piñón i Albert Viaplana, amb la col·laboració d’Eduard Mercader. Unes instal·lacions de quinze mil metres quadrats que es van inaugurar el 24 de febrer de 1994. 

L'entrada es fa pel magnífic Pati de les Dones des d'on s'accedeix per una rampa al soterrani, una gran plaça horitzontal que s'usa com a sala d'actes. El nou edifici, sense obertures és una mena de cortina de vidre que fa de mirall de tota la plaça i connecta la llum natural als espais de transició d'una sala d'exposicions a una altra. Ara s'acaba de reobrir al públic el mirador des del qual es veu una panoràmica de la ciutat que inclou el Tibidabo, el mar, Montjuïc, Ciutat Vella, el Gòtic. Vegeu-ne un alçat esquemàtic (de Viaplana-Piñón) entenedor fins i tot pels llecs en arquitectura. El 2011 l'antic teatre de la Casa de Caritat, ara Teatre CCCB, va ser rehabilitat pels arquitectes Elías Torres i Martínez Lapeña. 
Font: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya