![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx9IE9OnzNIGdS_Xb6p18_v0z9zY3DFYpWT9IDYuhKVtsoEaNZVafcJ7b5Cb5qlzHJZhPeUX1lfFO-sD8vImLRDKxMTkEOcuiB_aiBkFJUMSkSBhohvUgT4q6UjmLZ3jwStHfEPNiROpQd/s320/viader.jpg) |
Taula de la Granja Viader. © Morrofi |
La Granja Viader (carrer Xuclà, 4-6, de Barcelona) és regentada per la quarta generació dels Viader. Entrar-hi és un petit plaer. Xocolata, melindros, flams, iogurts i pastissos casolans, nata muntada, mató, formatge fresc...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyBlEgmcrsyy9NYlP4drgr3NC5m2agANmvUeUFUJbM0fAJjU0DQQjsKPtN_p-9-ddZdMa80MmIYWtWkZ_ZidbonsisRETCib77vZxfLvuzer7av9D3XMOQhZ8wnBQ4fnySA4UvzL6NhltN/s320/granjaviader+kat+n+kim.jpg) |
Aparador de la Granja Viader. © Kat n Kim |
La història d'aquest negoci s'inicia el 1870, quan Marc Viader, un pagès emprenedor de Cardedeu, va anar viure a Barcelona que aleshores bullia d'oportunitats. Va començar a treballar en una vaqueria i lleteria, de la qual va passar a ser propietari el 1910. Va convertir l'estable en obrador de derivats làctics i hi va obrir un espai de degustació:
Granja M. Viader-Cardedeu. Va tenir una gran acceptació i al cap de quinze anys fundava la central lletera Letona i sis anys després Cacaolat, dues firmes que ja no pertanyen a la família.
Entreu a la Granja Viader, si podeu. I no ho dic pel preu dels productes, sinó perquè a totes hores hi ha cua per aconseguir taula. Aneu-hi amb temps, val la pena.