27 de juny 2024

EXPOSICIÓ 'SUBÚRBIA', AL CCCB

Subúrbia. La construcció del somni americà.
Centre de Cultura Contemporània, Barcelona

L'exposició de gran format Subúrbia. La construcció del somni americà aprofundeix en la repercussió social d'un model urbanístic: una casa unifamiliar idíl·lica als afores de les grans urbs, amb un petit jardí, una piscina i un garatge per dos cotxes. S'hi analitza la vigència i les contradiccions d'aquest model urbanístic insostenible, que ofereix un entorn natural amable, però sense serveis.

L’exposició es remunta als orígens dels barris residencials a principis del segle XIX, explica com es van desenvolupar massivament als anys cinquanta i repassa el context econòmic, polític i social que en va fer possible la imparable expansió arreu dels Estats Units. A través d’abundant material històric, documentals d’època, fotografies, pintures, pel·lícules i sèries, novel·les i revistes, obres d’art o objectes quotidians, l’exposició ens situa en el paradís mental del suburbi i ens convida a replantejar-nos el valor de la ciutat i l’espai públic avui. 

Els nostres 'Subúrbia' equivalents als que presenta el gruix de l'exposició serien els xalets de cap de setmana i la caseta i l'hortet que proliferen en entorns dispersos.

Exposició oberta fins al 8 de setembre