17 d’abril 2019

'TIRANT DE PAPER', PRESENTAT AL MERCAT DOMINICAL DE SANT ANTONI

Presentació de Tirant de paper (Fundació Barcelona Comerç
i Veus Públiques) Fossat del Mercat Dominical de Sant Antoni
Al fossat del Mercat de Sant Antoni s'hi organitzen actes culturals contínuament, des que es va inaugurar ara farà un any. És un espai de pas, cobert i ventilat, però aïllat del soroll del carrer. A banda i banda, el baluard de la muralla del segle XVII, molt ben conservat. La presentació del recull de contes Tirant de paper s'ha fet en diumenge (14-4), és a dir, en plena activitat del Mercat Dominical de Sant Antoni, que és on transcorre l'acció del conte Tirant de paper, del qual soc autora, guardonat amb el premi «Lletres al Comerç» 2018, convocat per la Fundació Barcelona Comerç.
En arribar-hi els deu autors dels catorze de què consta el recull ja trobem la taula parada per a les signatures, la taula del presentador, un faristol, micros, altaveus, cadires per als que vulguin acompanyar-nos i tot el parament a càrrec de l'Associació del Mercat Dominical de Sant Antoni, que inclou aquest acte dins la programació de «Converses al Dominical»,  com a preludi de Sant Jordi. 
Jordi Folck, promotor del concurs des de la Fundació Barcelona Comerç, president del jurat  i coeditor del llibre, ha dissenyat un format de presentació ben àgil. Cada autor responem la pregunta de 'la inspiració' a l'hora d'escriure el conte i després en fem una lectura d'algun fragment.

Vídeo de la lectura de fragments del conte Tirant de paper,
guanyador del primer concurs «Lletres al Comerç»
que dona títol al recull, publicat per Veus Públiques, 2018

 Capítol de roses per a tots els autors i signatura de llibres. Més d'un lector passa el llibre a signar autor per autor i s'emporta les deu signatures. A la foto, la 'captadora' de signatures és la il·lustradora i bona amiga Núria Feijoó. 

En comitiva anem a trobar Fuensanta Garcia, presidenta de l'Associació del Mercat Dominical de Sant Antoni, que no ha pogut assistir a la presentació perquè no ha aconseguit relleu que es fes càrrec de la seva parada. L'hem trobada plegant i n'hem obtingut una fotografia (és la primera de la dreta) davant d'un dels baguls que serveixen de transport de llibres de vell o altres materials als paradistes, una referència que recull el conte Tirant de paper.

No pot faltar la instantània dels que hem viscut l'aventura col·lectiva de situar diferents establiments comercials en el món literari. Ens acompanyen tres membres del jurat (començant per la dreta): Jordi Folck, Marc Barceló Tost i Rodolfo del Hoyo. I la presidenta de l'Associació del Mercat Dominical de Sant Antoni (al centre, darrere meu).


En l'acte de presentació de Tirant de paper, la Fundació Barcelona Comerç ha fet públiques les Bases de la II edició de Lletres al Comerç

El jurat:
—Lena  Paüls, escriptora, guanyadora de «Lletres al Comerç» 2018
—Pilar Garriga, escriptora i conservacionista
—Pere Poy, professor d’educació lingüística i literària a la UB
—Roser Montañola, professora de secundària de llengua i literatura
—Amparo Madrid, responsable de comunicació de Barcelona Comerç
—Albert Torras, escriptor i periodista. Secretari del jurat
—Jordi Folck, escriptor i editor de Veus Públiques. President del jurat


Per saber-ne més: