19 d’octubre 2009

MELMELADA DE PERA

Melmelades al taulell del refugi de la Vinyeta. 
Foto: Paüls
Per esmorzar mengem melmelada de pera sobre una llesca de pa torrat. És la primera melmelada de la temporada. La fem amb l'excedent de peres de la perera nana del nostre jardí de llicorella. Per cada quilo de peres pelades, tres quarts de quilo de sucre, una branca sencera de canyella i la pell d'una llimona. Ho bullim tot a foc mitjà durant 20 minuts. A continuació, sense deixar-ho refredar, retirem la branca de canyella i la pell de llimona i ho triturem amb el túrmix. Posem la melmelada en pots de vidre, els tapem i els esterilitzem cinc minuts al bany maria. Etiquetem els pots i els guarden a les lleixes del rebost del Refugi de la Vinyeta. Pels volts de Nadal fem la llista dels familiars i dels amics que esperen tastar la melmelada de l'any. Pot semblar estrany, però cada anyada té un gust diferent. El nostre regal ja és un clàssic.